Menu
+31 (0) 348 - 46 25 40  /   info@entercare.nl

Cursus injectables en BOTOX®

16 november 2018 – 9.00u – Linschoten

De markt in minimaal invasieve behandelingen zoals het werken met injectables en/of botulinetoxine producten is booming business. Ook in de media wordt hier in toenemende mate op een positieve wijze aandacht aan besteed. De vraag naar esthetische behandelingen stijgt sneller dan het aanbod. Dit is een positief teken voor diegene die met deze behandelingen willen starten. Wel is het belangrijk, dat bevoegdheid en bekwaamheid duidelijk getoetst moeten kunnen worden. Een cursus van het NIMEB vormt hiervan een onderdeel.

De inhoud van deze cursus betreft het overbrengen van volledige theoretische en praktische kennis met betrekking tot injectables en botulinetoxine producten. Na afloop van de cursus heeft u voldoende theoretische kennis en praktijkervaring en bent u in staat om geheel zelfstandig behandelingen met gebruikmaking van injectables en/of BOTOX® uit te voeren. U bent volledig op de hoogte van alle indicaties, contra-indicaties, complicaties, werkingsmechanisme, aandachtspunten, valkuilen en de relevante injectietechnieken. Bovendien heeft u een helder beeld binnen de wereld van de cosmetiek, de beschikking over de behandelprotocollen, intake formulieren en toestemmingsverklaringen.

Behandelindicaties

  • fronsrimpels
  • voorhoofdsrimpels
  • kraaienpootjes
  • rimpels in het gelaat
  • neuslippenplooi
  • marionetlijnen

indicaties

Duur en inhoud van de cursus

De cursus neemt 1 gehele dag (van 9:00u tot 18:00u) in beslag en bestaat uit zowel een theoretisch (circa 2 uur) als een praktijkgedeelte (circa 6 uur). Na deelname aan de cursus wordt uit handen van uw opleider het certificaat uitgereikt. Om de kwaliteit te kunnen waarborgen is het maximum aantal deelnemers vastgesteld op 4.

Modellen

U wordt letterlijk en figuurlijk door uw opleider bij de hand genomen. In het praktijkgedeelte heeft u ruim de gelegenheid tot het zelf injecteren. U dient zelf 1 of meerdere modellen mee te nemen die u zelf kunt behandelen. Ideaal is als uw model(len) meerdere behandelindicaties heeft. Het gemiddeld aantal modellen dat door de cursisten wordt meegenomen is 3. Al het materiaal (injectables, botox etc) dat gebruikt wordt tijdens de cursus is bij de prijs van deelname inbegrepen. Het staat u vrij om zelf een financiële vergoeding aan uw model te vragen.

De modellen kunnen op de dag van de cursus verblijven in de kantine van de kliniek alwaar aanwezig is: een leestafel, TV, gratis Wi-Fi en koffie/thee/frisdrank. Ook wordt er een aparte lunch verzorgd voor de modellen die in de kantine van de kliniek wordt geserveerd. Wij zorgen ervoor dat het verblijf van de modellen die u meeneemt zo comfortabel mogelijk verloopt. U heeft hier dus zelf geen omkijken naar op de cursusdag.

Verzekering

Cursisten (artsen, tandartsen, medisch specialisten) van het NIMEB kunnen zich voor injectable en botox behandelingen middels een opmaat verzekeringspolis verzekeren via de VVAA.

Via onderstaand formulier kunt u zich inschrijven. Mocht u nog verdere vragen hebben dan kunt u ons hiervoor telefonisch bereiken op nummer 0348-462540 of op het e-mail adres: erhoogstraten@entercare.nl.

Om te kunnen deelnemen aan deze cursus dient men een BIG geregistreerd arts/medisch specialist te zijn.

Terug naar boven