Menu
+31 (0) 348 - 46 25 40  /   info@entercare.nl

Trommelvliesbuisjes

Entercare biedt meer dan alleen de klassieke TV-buisjes!

Entercare heeft haar assortiment ventilatiebuisjes zorgvuldig geselecteerd op de beste prijs en kwaliteit verhouding. Wij bieden KNO buisjes met een uitzonderlijk glad oppervlak, dus gegarandeerd zonder braampjes en oneffenheden. Dankzij een uniek productieproces, ontwikkeld door Grace Medical, wordt een extreem glad oppervlakte van het lumen gecreëerd waardoor de kans op verstopping tot een minimum wordt beperkt. Bij de fabrikant wordt bovendien een strikte kwaliteitscontrole gehanteerd waarbij iedere vent tube onder een microscoop wordt gecontroleerd. Om het ventilatiebuisje in situ beter waar te kunnen nemen, zijn de meeste typen leverbaar in de kleur blauw.

Entercare levert niet alleen alle denkbare typen trommelvliesbuisjes waaronder de BEVEL BOBBIN, REUTER BOBBIN, DONALDSON, COLLAR BUTTON, ARMSTRONG, T-TUBE, DURAVENT,  eveneens de innovatieve en gepatenteerde TRIUNE TUBE.

TRIUNE TUBE, hét alternatief voor de T-tube! 

Schermafbeelding 2014-10-14 om 16.36.09

Het gepatenteerde Triune ventilatiebuisje is ontworpen om complicaties die verband houden met de standaard lange termijn T-tubes, zoals perforaties en littekenvorming, te voorkomen. De drie flenzen zorgen ervoor dat het buisje in loodrechte positie van het trommelvlies blijft. Door deze producteigenschap wordt onnodige uitholling van het trommelvliesweefsel tot een minimum beperkt.

Elk van de drie flenzen (armen) staan in een zodanige hoek, dat trauma aan het trommelvliesweefsel wordt voorkomen. Studies tonen een 3,0% perforatieratio aan in vergelijking met 16,6% voor standaard T-tubes. 

(The Triune, a New Silicone Tympanoplasty Tube, Frank Hill, MD, Otolaryngology-Head and Neck Surgery (2006) 134, 524-525; Kay DJ, Nelson MT, Rosenfeld RM. Meta-analysis of tympanostomy tube sequelae. Otolaryngology Head Neck Surgery 1999; 124:374-380)

 

 • 3,0% perforatieratio
 • Eenvoudig in te brengen met standaard paktangetje,
 • Zachte siliconen in schuine hoek volgen contour trommelvlies
 • Drie flenzen houden het buisje loodrecht op het trommelvlies
 • Geproduceerd volgens Cold Mold Technology, dus extreem glad oppervlakte en lumen waardoor aanhechting van cerumen en bacteriën tot een minimum wordt beperkt.

TINY TRIUNE TUBE, voor korte termijn ventilatie

Schermafbeelding 2014-10-14 om 16.40.44

Het bewezen TRIUNE ontwerp is ook beschikbaar in een kleiner formaat met een lumen van ø 0.76mm. De TINY TRIUNE kan worden gebruikt als een korte termijn buisje bij volwassenen die barotrauma ervaren of lijden aan het disfunctioneren van de buis van Eustachius ,waarbij gebruik van nasale steroïden niet tot verbetering leidt.

 

 • TRIUNE voor korte termijn ventilatie
 • Lumen van ø 0.76mm 
 • Geproduceerd volgens Cold Mold Technology, dus extreem glad oppervlakte en lumen waardoor aanhechting van cerumen en bacteriën tot een minimum wordt beperkt.

TRIUNE TRUMPET, de eerste keuze bij middenoorventilatie

Schermafbeelding 2014-10-14 om 16.44.17

Voortbouwend op het grote succes van het oorspronkelijke Triune ontwerp, is de TRIUNE TROMPET ontwikkeld. Dit buisje heeft hetzelfde unieke 3-armige flens ontwerp als de oorspronkelijke Triune Tube en kan worden gebruikt als een primair ventilatiebuisje. Het is het perfecte alternatief voor de Bevel Bobbin. Het lumen van ø 1.27mm loopt taps toe en helpt trauma aan het trommelvlies te voorkomen. De laterale trechtervormige flens vergemakkelijkt verwijdering van cerumen, mocht occlusie onverhoopt optreden.

 

 • Taps 1.27mm lumen
 • Eenvoudige verwijdering van cerumen bij onverhoopte occlusie
 • Geproduceerd volgens Cold Mold Technology, dus extreem glad oppervlakte en lumen waardoor aanhechting van cerumen en bacteriën tot een minimum wordt beperkt.
Terug naar boven