Stapesprotheses

Innovatieve zelfsluitende oplossingen

Entercare biedt een onderscheidende lijn stapesprotheses. Van traditionele ontwerpen en materialen tot de modernere versies van titanium en nitinol. Naast de klassieke stapes pistons levert Entercare diverse innovatieve zelfsluitende oplossingen zoals de Super-E clip-on en de Eclips serie met warmteactivatie.

Wilt u meer informatie over stapesprotheses?

Super-E Piston

De draad (voor om de incus) van de nieuwe ‘Super-E’  prothese is vervaardigd van een super elastisch Nitinol, een legering van nikkel en titanium.  Nitinol staat ook wel bekend als een ‘geheugen metaal’ ‘vanwege de unieke eigenschap dat het materiaal altijd terugkeert in z’n oorspronkelijke vorm. Het overige deel van de prothese is gemaakt van teflon.  De “Super-E” stapesprothese sluit automatisch waardoor mogelijke problemen als botnecrose en erosievorming worden voorkomen. Bij het sluiten van de Super-E piston, is verwarming van de draad niet nodig!

Eclipse Piston

Bij de Eclipse piston van Nitinol is het handmatig sluiten (met een tangetje) van de haak om de incus niet langer nodig. De Eclipse is voorzien van haak met een unieke memory zone, die bij verwarming volledig (360 °) en elegant rond de het langbeige deel van de incus draait.

flat ribbon eclipse

Eclipse Flat Ribbon

Ook bij de Eclipse Flat Ribbon piston van Nitinol is het handmatig sluiten (met een tangetje) van de haak om de incus niet langer nodig. De Eclipse is voorzien van haak met een unieke memory zone, die bij verwarming volledig (360°) en elegant rond de incus draait. De brede lintvormige haak helpt de incus te beschermen tijdens het verwarmen van de memory zone.

Eclipse Malleus Piston

Bij de Eclipse Malleus piston van Nitinol is het handmatig sluiten (met een tangetje) van de haak om de incus niet langer nodig. De Eclipse is voorzien van haak met een unieke memory zone, die bij verwarming volledig (360°) en elegant rond de hamersteel draait. De prothese heeft een offset as van 15 °, overeenkomend met de natuurlijke relatie tussen de hamer en de voetplaat.

Megerian SRP

De Megerian SRP (Stapes Replacement Prothese) is een nitinol stapes prothese met warmte activering. De piston is voorzien van 6 taps toelopende armen van nitinol die bij sluiting de natuurlijke contouren van de incus volgen. Dankzij dit unieke ontwerp kunt deze prothese ook inzetten bij een genecrotiseerde incus.  u de gebruik met een necrose incus passen. De Megerian SRP is leverbaar in een lengtebereik van 4.00mm tot 5.00mm in stappen een kwart millimeter.

Bekijk ook onze overige middenoorimplantaten