Implantaten met variabele lengte

Het ALTO systeem

A.L.T.O. staat voor Adjustable, Length, Total, Ossicular. De ALTO lijn van Grace Medical betreft een assortiment in lengte verstelbare middenoorimplantaten met een unieke methode voor het instellen van de gewenste lengtemaat. Deze lichtgewicht implantaten zijn verpakt samen met een set disposable sizers en voorgeladen in de gepatenteerde ALTO adjuster voor het eenvoudig instellen van de benodigde lengte. Dankzij de ALTO adjuster is het zogenaamde krimpen, om de kop van de prothese op de schacht te  fixeren, niet meer nodig. U kunt de prothese onbeperkt instellen en indien nodig bijstellen. Zelfs nadat deze al getrimd en geplaatst is kan de ALTO prothese nog worden verlengd. Verkorten kan altijd, afhankelijk van de resterende schachtlengte uiteraard.

Variabele lengte

Kostenbesparend

Krimpen niet nodig

Gebruiksvriendelijk

Wilt u meer informatie over middenoorimplantaten met variabele lengte?

ALTO adjuster

Alle modellen binnen het assortiment ALTO middenoorprotheses worden altijd inclusief de gepatenteerde ALTO adjuster geleverd. Bij het openen van de verpakking bevindt de prothese zich reeds in de adjuster. Daarnaast treft u in de verpakking een set steriele sizers aan die handig zijn ten behoeve van het bepalen van de benodigde maat . Een handig knippertje voor het afknippen van de schacht is optioneel leverbaar.

ALTO Centered & Offset

De titanium ALTO centered en offset middenoorimplantaten zijn gemaakt van puur titanium, een bewezen biocompatibel materiaal met een uitstekende geluid geleidende-eigenschappen. Dit model is zowel in TORP als PORP uitvoering leverbaar. De ALTO lichtgewicht protheses zijn verpakt met een set disposable sizers en voorgeladen in de gepatenteerde ALTO adjuster voor het eenvoudig instellen van de benodigde lengte.

ALTO Concise

De ALTO Concise centered en offset PORP biedt de otoloog een functioneel lengtebereik van 0,75mm tot 5,75mm, in nauwkeurige stappen van 0,25mm. De nieuw ontworpen prothesekop kan in een lichte hoek bewogen worden, waardoor optimaal contact met het trommelvlies kan worden verkregen. De Concise Partial wordt inclusief adjuster en een set disposable sizers geleverd.

ALTO gluth

ALTO Gluth

De ALTO Gluth heeft een offset prothesekop met een groef (notch) voor een optimale stabiliteit van de prothese en grote vensters voor een betere visualisatie. De Gluth ALTO Total in combinatie met de Dornhoffer voetplaatschoen maakt een zeer solide totaalreconstructie mogelijk.

ALTO Byte

De ALTO Byte prothese betreft een variabel instelbare titanium PORP van titanium welke is voorzien van een clipsysteem waarmee het kroontje, met korte en lange pootjes, solide op de stapeskop kan worden bevestigd. Uiteraard wordt ook deze ALTO Byte standaard geleverd in een adjuster en met een setje sizers.

Dornhoffer voetplaatschoen

De Dornhoffer voetplaatschoen betreft een lichtgewicht titanium platform met een cilindrische opening geschikt voor alle vrijwel alle Total protheses. Door gebruikmaking van een Dornhoffer voetplaatschoen verminderd u de kans op het onderuit glijden van de prothese. Tijdens de operatie wordt de voetplaatschoen op de voetplaat en tussen de restanten van de stijgbeugel geplaatst, zodat er meer contact met de voetplaat wordt verkregen dan met de TORP alleen. De Dornhoffer voetplaatschoen zorgt voor een veilige verbinding van de  prothese met de voetplaat, helpt de prothese te stabiliseren en daarmee ontsporing te voorkomen.

ALTO Titanium animatie

Bekijk ook onze overige middenoorimplantaten