Endometrium samplers

Op dit gebied levert Entercare twee verschillende producten; de EndoCurette voor snelle standaard sampling middels manuele zuigkracht en de Ensula Curette voor het verkrijgen een kwantitatiever histologisch monster doormiddel van een vacuümspuit.

EndoCurette, doeltreffend, veilig en snel een kwantitatief monster

De EndoCurette is een disposable hulpmiddel om op snelle, doeltreffende en patiëntvriendelijke wijze monsters van het endometrium slijmvlies te verkrijgen. UTAH MEDICAL heeft de EndoCurette in samenwerking met de Mayo klinieken in de VS ontwikkeld om een robuuster monster van het endometrium te kunnen nemen, met als doel, verkeerde negatieve Eosine Methyleen Blauw EMB testresultaten te minimaliseren.

Het product heeft een glad oppervlakte en is fractioneel stijver, hetgeen een gemakkelijker insertie ten goede komt. De EndoCurette laat zich eenvoudig moduleren en er is veelal geen dilatatie van de cervix nodig. De tip heeft meerdere openingen waardoor over een groter oppervlak een groter volume aan weefsel kan worden verkregen ten behoeve van een accuraat histologisch onderzoek. De piston sluit goed af en laat zich gemakkelijk en soepel door de schacht bewegen, waardoor het vacuüm consistent blijft tijdens de samplen.

Ensula Curette, met snijrand voor maximaal bereik van het endometrium

De flexibele nylon Ensula Curette met kleine diameter en scherpe Randall-Type snijrand garanderen een kwantitatief, duidelijk en gedifferentieerd histologisch monster uit het endometrium, inclusief de moeilijk te bereiken plaatsen. Het stompe en gladde distale einde minimaliseert het risico op een uterus perforatie. Deze 3,0mm dikke Ensula Curette wordt geleverd met een ‘twist-and-lock’ spuit zodat u één hand vrij houdt.