Postpartum ballonkatheter

Postpartum ballonkatheter

Hemorragia Postpartum (HPP) blijft een veel voorkomende oorzaak van maternale mortaliteit wereldwijd. Het is een acute situatie die snel kan escaleren en vervolgens een invasieve chirurgische ingreep vereist. Een postpartum ballon wordt gebruikt om tijdelijke controle of vermindering van postpartum uteriene bloeding te bieden wanneer conservatieve behandeling gerechtvaardigd is.

Wilt u meer informatie over postpartum ballonkatheter?

Metrastop, een innovatieve oplossing voor HPP

De Metrastop betreft een innovatieve oplossing voor de behandeling van HPP. Deze dubbele lichtgewicht ballon is eenvoudig in gebruik, veilig en snel in te brengen en biedt meer comfort voor de patiënt. De ballon blijft in situ waardoor de kans op wegglijden wordt voorkomen. De Metrastop kan opnieuw gepositioneerd worden indien deze onverhoopt niet correct is geplaatst. De Metrastop ballonkatheter is zelfvasthoudend en daardoor gemakkelijk te plaatsen, zelfs door zorgverleners met weinig ervaring.

Eenvoudig, snel en dus veilig

De Metrastop-katheter is meer rigide dan andere ballonkatheters. Normaal gesproken worden flexibiliteit en zachtheid als positieve eigenschappen beschouwd en dit is ook zeer zeker het geval in situaties waarbij de patiënt mag bewegen, opstaan ​​of gaan zitten met de katheter erin. Deze argumenten zijn bij deze complicatie en oplossing echter van ondergeschikt belang. In het geval van een postpartum bloeding is stijfheid eerder een voordeel dan een nadeel en wel om de volgende redenen:

  • Het kan nodig zijn om de positie van de ballonkatheter te veranderen en dat gaat gemakkelijker en sneller indien de katheter rigide is.
  • Een rigide katheter blijft op zijn plaats zonder extra handelingen.
  • Een rigide katheter is sneller in te brengen en te positioneren, hetgeen in noodsituaties van cruciaal belang is.