HSG katheters

HSG katheters

Door middel van een HysteroSalpingoGrafie (HSG), ook wel baarmoederfoto genoemd, kunnen de baarmoederholte en eileiders in beeld gebracht worden. HSG katheters zijn steriele, disposable katheters waarmee onder lichte druk een contrastvloeistof ingespoten wordt waardoor de baarmoeder en de eileiders zichtbaar worden op de röntgenfoto’s. Entercare biedt een budget vriendelijke standaard HSG katheter en de gepatenteerde TVUS katheter van Utah Medical welke is voorzien van een speciale gepatenteerde conisch gevormde ballon.

Wilt u meer informatie over HSG katheters?

De TVUS katheter met conisch gevormde ballon

De TVUS katheters zijn steriele, disposable katheters bedoeld voor HSG onderzoeken, waterecho’s en blauwspuiten. Dankzij de dunne diameter (5 Fr) van de katheters ondervinden patiënten zo min mogelijk last van het onderzoek. De gepatenteerde TVUS katheter van UTAH MEDICAL is een transvaginale katheter met een dubbel lumen is ontwikkeld om een optimaal sonografisch beeld van de uterus te verkrijgen terwijl het onderzoek voor de patiënt zo comfortabel mogelijk verloopt.

Het verschil tussen standaard katheters en de TVUS katheter

Het grote verschil tussen de standaard katheters en de TVUS katheter van UTAH MEDICAL is dat laatst genoemde is voorzien van een speciale conisch gevormde ballon welke is ontwikkeld om, zonder noemenswaardige belasting voor de patiënt, een effectieve blokkade te creëren terwijl intra-uteriene plaatsing van de ballon mogelijk is, zonder dat er een significante obstructie van het sonografisch beeld in de omgeving van de binnenste baarmoedermond veroorzaakt wordt.

Budgetvriendelijke HSG ballonkatheters

Naast de gepatenteerde TVUS katheters levert Entercare eveneens de budgetvriendelijke standaard HSG ballonkatheters van uitstekende kwaliteit. Onze standaard HSG katheters, geschikt voor sonohysterografie, verbeteren de pathologische analyse van de uterus aanzienlijk. Gebruik van de HSG katheter maakt de procedure non-traumatisch voor uw patiënten. Dankzij de sheath’s is het gebruik van een tenaculum niet nodig. Deze disposable steriel verpakte medische hulpmiddelen zijn latex-vrij en verkrijgbaar in de maten 5 Fr. En 7 Fr.