Endometrium samplers

Endometrium samplers

Endometrium samplers zijn disposable hulpmiddelen om monsters van het endometrium slijmvlies te kunnen nemen ten behoeve van histologisch onderzoek. Met de EndoCurette en Ensula Curette bieden wij budgetvriendelijke en veilige oplossingen voor het screenen van endometrium carcinoom. Endometrium samplers kunnen naast het nemen van monsters van het endometrium slijmvlies eveneens gebruikt worden voor menstruele extracties. De EndoCurette is voor een snelle standaard sampling middels manuele zuigkracht en de Ensula Curette voor het verkrijgen een kwantitatiever histologisch monster doormiddel van een vacuümspuit.

Wilt u meer informatie over endometrium samplers?

EndoCurette

De EndoCurette betreft een disposable hulpmiddel om op snelle, doeltreffende en patiëntvriendelijke wijze monsters van het endometrium slijmvlies te verkrijgen. UTAH MEDICAL heeft de EndoCurette in samenwerking met de Mayo klinieken in de VS ontwikkeld om een robuuster monster van het endometrium te kunnen nemen, met als doel, verkeerde negatieve Eosine Methyleen Blauw EMB testresultaten te minimaliseren.

Eenvoudiger in het verkrijgen van een groter volume

Het product heeft een glad oppervlakte en is fractioneel stijver, hetgeen een gemakkelijker insertie ten goede komt. De EndoCurette laat zich eenvoudig moduleren en er is veelal geen dilatatie van de cervix nodig. De tip heeft meerdere openingen waardoor over een groter oppervlak een groter volume aan weefsel kan worden verkregen ten behoeve van een accuraat histologisch onderzoek. De piston sluit goed af en laat zich gemakkelijk en soepel door de schacht bewegen, waardoor het vacuüm consistent blijft tijdens de samplen.

Ensula Curette

De flexibele nylon Ensula Curette met kleine diameter en scherpe Randall-Type snijrand garanderen een kwantitatief, duidelijk en gedifferentieerd histologisch monster uit het endometrium, inclusief de moeilijk te bereiken plaatsen. Het stompe en gladde distale einde minimaliseert het risico op een uterus perforatie. Deze 3,0mm dikke Ensula Curette wordt geleverd met een ‘twist-and-lock’ spuit zodat u één hand vrij houdt.