SkinPen systeem

SkinPen

De SkinPen is het eerste FDA goedgekeurde micro-needling systeem ter wereld. Voor het behalen van het FDA keurmerk heeft de SkinPen 90 validatietesten moeten doorstaan!

De SkinPen is niet alleen ontwikkeld in Amerika, maar wordt ook geproduceerd in de USA. De SkinPen heeft naast een FDA goedkeuring tevens een medische CE klasse 2a. De fabrikant heeft beproefd kwaliteitssysteem en is dus in het bezit van het ISO13485 certificaat.

De SkinPen onderscheidt zich op basis van kwaliteit, maar het heeft tevens een andere unieke eigenschap dat tal van voordelen biedt. De behandeldiepte instelling wordt namelijk op de naald cartridge ingesteld in plaats van op het device zelf.

Naald cartridge

 • Behandeldiepte instelling – gevalideerd en gegarandeerd – naald gaat NOOIT dieper of oppervlakkiger dan ingesteld
 • Diepte instelling middels volledig betrouwbaar kliksysteem
 • Gevalideerde scherpte van de naalden op alle huidtypen – tot 80 minuten – geen stompheid en/of haken van de naalden tijdens de behandeling
 • Naald medisch roestvrijstaal – harder en gladder staal – bevordert natuurlijk herstelproces
 • Uitlaatopening en schulprand – voorkomt vastzuigen en huidbeschadiging
 • Luer lock aansluiting – voorkomt losschieten naald

Het voorkomen van kruisbesmetting is een belangrijk aspect bij micro-needling. De SkinPen voorkomt dit op drie manieren:

 1. Cartridge is 100% afgesloten voor het indringen van bloed of vloeistof
 2. Het device zelf is ultrasonisch afgesloten voor bloed of vloeistof
 3. De bio sheath, bedekt het gehele systeem voor verdere bescherming

De SkinPen geeft je 100% vertrouwen!

SkinPen behandelkit

De SkinPen behandelkit bevat alles wat nodig is voor de SkinPen behandeling:

 • Skinfuse lift HG – non-cytotoxische, niet-allergene geleidingsgel
 • SkinPen naald cartridge
 • SkinPen bio-sheath voor de veiligheid van behandellaar en patient
 • SKinPen resque calming complex – post procedure crème

Heeft u interesse in de Skinpen?

SkinPen – medisch microneedling 2.0

De SkinPen wordt ingezet om een huidprobleem (indicatie) te reduceren zoals (rest)acne, littekens en tegen de kenmerken van huidveroudering. De intensiteit van de behandeling kan, naar kunde van de huidspecialist, cosmetisch of medisch zijn. De naalddiepte van 0.25mm tot 2.50mm is vrij instelbaar gedurende de behandeling / per behandelgebied. SkinPen micro-needling is een effectieve manier om de huid in de diepte te verbeteren en de aanmaak van nieuw collageen en elastine te stimuleren. Bovendien zorgt het voor een betere opname van actieve werkstoffen ten behoeve van de huidverbetering- en huidverjonging. De huid wordt sterker, egaler van kleur, weerbaarder en veerkrachtiger. SkinPen micro-needling wordt altijd in kuurverband uitgevoerd van 3 tot 6 behandelingen om het mooiste resultaat te kunnen bereiken.

Kenmerken SkinPen

FDA goedgekeurd

Medische CE klasse 2a

Geproduceerd in USA

Naald medisch roestvrijstaal

SkinPen Training

De SkinPen wordt geleverd met een uitgebreide training. Deze wordt verzorgd door onze productspecialisten Lotte Bruinen of Amanda Wesseling in de geavanceerde trainingsfaciliteit van Entercare Academy. Voor huidtherapeuten is deze training geaccrediteerd met 3,5 punten.

Bekijk hier de trainingen