Obagi Clenziderm

CLENZIderm systeem

Voor de behandeling van acné heeft Obagi Medical een innovatieve en effectieve oplossing ontwikkeld. Zoals de meeste anti-acné producten is ook CLENZIderm™ gebaseerd op Benzoylperoxide (BPO). Het grote verschil met andere producten is echter de manier waarop BPO wordt toegediend. Bij de conventionele anti-acné producten is BPO aanwezig in gekristalliseerde vorm, waarbij de kristallen in feite te groot zijn om in een ontstoken porie door te kunnen dringen. Bij CLENZIderm™ wordt BPO echter in een opgeloste vorm toegediend, waardoor de werkzame stof tot in het diepst van de porie kan doordringen. Het gebruik van 2% salicylzuur draagt bij aan het tegengaan van verhoorning van de huid, zodat er geen nieuwe verstoppingen ontstaan.

Voor de behandeling van acné littekens, waarbij de acné soms weer wat actiever wordt, is een combinatie met het Nu-Derm systeem de ideale oplossing. Eventueel kan het behandeltraject nog aangevuld worden met een Blue Peel (TCA peeling) om de littekenvorming nog verder te vervagen.

Obagi CLENZIderm M.D. ™ systeem bevat de enige gepatenteerde, behandelproducten die een opgeloste vorm van 5% benzoylperoxide (BPO) bevatten om diep in de follikel door te kunnen dringen en acné te behandelen waar het begint.

Voor wie is het ClenziDerm systeem?

  • Patiënten met een vette of acné huid.
  • Patiënten die de voorkeur geven aan lotions.
  • Patiënten die de bijwerkingen van retinoïden of andere acnébehandelingen willen minimaliseren.

Heeft u interesse in Obagi Medical?

Producten uit het ClenziDerm systeem

  • Foaming cleanser (met 2% salicylzuur)
  • Pore Therapy
  • Therapeutic Lotion 5% BPO in opgeloste vorm
  • Therapeutic Moisturizer
  • Sun Shield Matte Broad Spectrum SPF50

Obagi Medical Expert training

Tijdens de Obagi Medical Expert training wordt er dieper in gegaan op de systemen, bijbehorende indicaties en protocollen. De training is uitsluitend geschikt voor artsen, huidtherapeuten en schoonheidsspecialisten die in hun salon/kliniek gaan starten met Obagi Medical. Na het volgen van deze uitdagende training zult u als (para)medisch behandelaar niet alleen aan de slag kunnen met de producten, maar ook de principes kunnen verstaan en toepassen op de dagelijkse hulpvragen in uw praktijk. U ontvangt 6 accreditatiepunten voor het volgen van deze training.


Bekijk hier de trainingen